Udemy 2 dakika temel ispanyolca kursu

İspanyolca Kursuna Gitmeden Önce Okumanız Gereken Önemli Yazı



Değerli arkadaşlar;

ispanyolca kursuna gitmeden önce mutlaka ama mutlaka

1- Sitemizde bulunan basit ispanyolca derslerini bitirin.
http://ispanyol.com/abasitispanyolca/Index.asp

2-Sadece 1 saatinizi alacak bu çalışmanın sonunda sıkılmazsanız
12 yıllık tecrübemi aktardığım "Yeni Başlayanlar İçin Temel İspanyolca" kitabımı da satın alabilirsiniz.

http://www.kuzeykitabevi.com/Yeni-Baslayanlar-Icin-Temel-Ispanyolca,PR-59904.html


3-Kursa gitmeye karar veren kişinin oncelikle kendini sorgulamasi gerekiyor. Peki nedir bu sorgu hemen yanitlayayim.

Kendime soracağım ilk soru ispanyolcayi neden ogrenmek istiyorum olmali ...bir hevesle mi gidiyorum? Yoksa gercekten severek ogrenecegimi düşündüğüm veya bir meslek alani yahut akademik olarak mı kullanacağım ? Bir gazla yada hevesle gidiyorsan gitme arkadaşım! Paranıza yazık edersiniz.

Ben ispanyolca kursuna 6 kisilik sinifla basladim. 1.kur bitti 5 kişi kaldık. 2.kur bitti 3 kisi kaldik 3.kur bitti 2 olduk 4.kur 2 kisiyiz ! Benimle devam eden arkadaş zaten derslerin yarisina gelmedi. Bosu boşuna para ödediler senet yaptılar vs ...paraniz cok ve sizin icin onemsizse yazdiklarimi dikkate almayiniz. 

Kayıt için gorusmeye gittiginiz andan başlayalım ;

Sizinle gorusecek egitim danismani genellikle rahat giyimli , güzel bir hanimdir ve surekli güler ve size onun için cok önemli olduğunuzu hissettirmeye calisir .(Kursiyerimiz erkek olsun ) Burdaki amac sizin dikkatinizi dağıtıp verilen fiyatlara fazla itiraz etmeden sozlesmeyi ve senetleri imzalamanizi sağlamaktır. Kendinize hakim olun, düşünün ve sorgulayın 

Imzalamakta oldugunuz sözleşmeyi okuyun ! Bir kur kac saatten oluşur? Bir ders kac dakika sürer? Öğrenci sayısının azalmasiyla ders saatleri azalir mı? Veya sınıf kapatılır mı? Sınıfın kapatılması durumunda senet odemelerinizin de sinif acilana kadar duracağı hususu sozlesmenizde var mı? İki kur arasindaki bekleme suresi ? Bunlar sozlesme esnasinda dikkat edeceginiz Cok onemli hususlardir. 

Bunları tamamladığımizda ise diger hususlar soyledir,

Hocalardan birinin en azından b1 kurunun bitimine kadar türk olmasi ve ispanyolca konusundaki yeterliliginin kaniti gerekiyor. İspanyol dili ve dele diplomalarini sorgulayin ve bundan cekinmeyin yds icin gidiyorsanizda daha once bir notunun olup olmadigini sorun.

Hocanin turk olmasinin avantajı, dilin yapisini, cumleler arasindaki iliskiyi hızlı anlamanizi sağlar. Bunları kendi dilinizde hocaniza soru sorarak anlamaya çalışmak çok daha kalıcıdır ve zaman kaybı yasamazsiniz. 

Kitaplariniz evet ! Kitaplariniz fiyata dahil mi ? Kurs size kendisi mi temin edecek hocanizin önerdiği bir kitap mi alacaksiniz ? Kurs size kitaplari kendisinin ve ucretsiz vereceğini soyler ve bu hususta sozlesmenizde yoksa bunu da sozlesmenize eklettirin!

Mesela Kurs bana kitaplari ucretsiz verecegini soyleyip, sonradan parayla sattı! 

Sozlesmemde olmadigi icin itiraz edemedim. Sonradan duyacaginiz seyler "Biz dedik siz anlamamissiniz galiba " yada "o arkadas yeni yanlislik olmus kusura bakmayin " olur. 

Size tavsiyem "aula" ve "usa gramatica" kitaplarini senkronize yurutun cok faydali oluyor.

Bütün bu hususlari atlattiniz derslere başladınız. Bir gün Hoca sinifa geldi ve sinifta ornegin 8 kisi olmasi gerekirken 2 kisi gordu. Size muhtemelen bugun ders yapmayalım arkadaslar der. Bu durumda ders defterine yazmamasi sartini kosun ! Defteri yazdigi zaman ders saatinizden dusulur, almadiginiz dersleride almis olarak gorunursunuz. 

Bir baska konu ise ders saatleri. Ders saatlerinizin sozlesmenizde veya kursa gelmeden once yaptiginiz arastirmalarda su sekilde görürsünüz ornek tablo :
P.tesi-sali-çarşamba-persembe 
19:00 21:45 saatleri arasinda dersimiz olsun. 

Hoca genelde 21:30 gibi dersi bitirir kalan 15 dk yi gozardi edip, önemsiz görüp cikarsiniz . hocaniz deftere dersi 2:30 saat işlendi olarak degil 2:45 saat işlendi olarak yazar o önemsenmeyen 15 dk size 3 kurun sonunda haftada 4 gunden 1 saat ayda 4 saat yapar 3 kurun sonunda ise kaybiniz 12 saate ulaşmıştır. Geçmiş olsun.

Hocanizin dersi nasıl anlattigina dikkat edin ! Ispanyolca hikayelerden alintilarla sinifta kucuk ceviriler yapin haftada bir gun sinifca belirlediğiniz bir günde veya bir saatte kucuk sunumlar yapin bir seyi anlatmaya çalışın. Bu tür calismalar kurs disindaki insanlarla konusmanizda cok yardimci olacaktır.

Asla sıkılmayın! okumaktan sıkıldıysanız dinleyin. Ispanyolca kelime oyunlari oynayin internet erisimi imkaniniz varsa memrise.com busuu.com sitesinden kelime çalışabilir, practicaespañol.com sitesinden metin cevirileri yapabilirsiniz. Facebook kullaniciysanizda cnn español gibi sayfalarin takipcisi olun, anlamasaniz bile haberleri okumaniz faydaniza olacaktir. Boylece akademik olarakta bircok kelime aklinizda kalacaktir ileriki zamanlarsa bunlari rahatca okuyup anladiginizi goreceksiniz. 

Film izlemeyi seviyorsaniz izlediginiz filmlerin ispanyolca ama turkce altyazili olmasina ozen gösterin zamanla altyazilari zaten okumadiginizi farketmeye basladiginizda kendinizle gurur duyabilirsiniz
Iyi calismalar.


ispanyolca kursa gitmeye karar verdiniz.

Özetle!

1. Kursta eğitim verecek eğitmenler "native" mi?
2. Native değilse, ispanyol dili mezunu mu ?
3. İspanyol dili mezunuysa DELE B2 belgesi var mı ?
4. İspanyol dili mezunu değilse DELE B2 belgesi var mı ?
5. Native fakat eğitmen mi yoksa erasmus öğrencisi mi ?
6. Demo ders yapma imkanınız var mı ?
7. Kursun sürekliliği var mı ?
8. İnternette eski öğrencilerin görüşleri nelerdir ?



www.ispanyol.com | İspanyolca iyi gelecek | Geleceğin dili ispanyolca


Yorumlar